Gezocht: voorzitter en algemeen lid voor de raad van toezicht

Gezocht: voorzitter en algemeen lid voor de raad van toezicht

Slagwerk Den Haag is een collectief slagwerkers dat enthousiast en geboeid door de nieuwste maatschappelijke en technologische ontwikkelingen vorm geeft aan gecomponeerde muziek van nu. Een collectief dat bestaat uit zes klassiek geschoolde musici die zich evenzeer thuisvoelen in het Concertgebouw als op Oerol, in een klaslokaal, café of op een poppodium. SDH werkt daarbij samen met topmusici van verschillende pluimage en kunstenaars uit allerlei disciplines. SDH: eigenzinnig, verbindend en innovatief! SDH verzorgt ruim 100 concerten/voorstellingen per jaar en bereikt daarmee ruim 20.000 bezoekers.

Slagwerk Den Haag werkt met een klein team, waaraan leiding wordt gegeven door een artistiek en een zakelijk directeur. Het gezelschap beschikt over een raad van toezicht met vier leden. Deze opereert volgens de Cultural Governance Code en komt circa vijf keer per jaar bij elkaar. Dit orgaan heeft een toezichthoudende functie, controleert, adviseert en stimuleert de directie gevraagd en ongevraagd. De raad van toezicht ontvangt geen beloning voor haar werkzaamheden, de leden zijn onbezoldigd.

Voor de raad van toezicht zoeken we een:

voorzitter en een algemeen lid van de raad van toezicht.

Beide leden onderschrijven en dragen bij aan de taken van de raad van toezicht. De voorzitter leidt de vergaderingen en zit ze voor.

Van beide leden verwachten we:

- Affiniteit voor de artistieke boodschap en de maatschappelijke taak van Slagwerk Den Haag.

- Hetzij een juridische achtergrond, competenties op het gebied van onderwijs en cultuur of ervaring in het bestuur van maatschappelijke organisaties.

- Een actieve en kritische persoonlijkheid, brede blik en visie op het gebied van cultuur en muziek

Geïnteresseerd of vragen? Stuur een mail aan rvtslagwerkdenhaag@gmail.com.

Van alle sollicitanten verwachten we vóór 1 maart een CV en motivatiebrief.

DEEL DEZE PAGINA

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag