Michael Gordon

Michael Gordon is een vermaard componist van nieuwe muziek. Hij is lid van het prestigieuze Amerikaanse collectief Bang on a Can. Dit collectief zet zich in voor de ontwikkeling van eigentijdse muziek van de oprichters Michael Gordon, David Lang en Julia Wolfe door middel van een eigen ensemble (Bang on a Can All Stars), cd-label (Cantaloupe) en festival. Slagwerk Den Haag speelde in 2010 op de Ban on a Can Marathon in New York. 

Timber

Het oevre van Michael Gordon is heel divers. Het omvat werken voor zowel grote orkesten als kleine gezelschappen. Hij voegt ook graag een extra dimensie toe aan de traditionele concertervaring en werkte daarom samen met diverse kunstenaars, theater- en dansgezelschappen. Speciaal voor Slagwerk Den Haag schreef hij Timber <INTERNE LINK TOEVOEGEN>, een muziekstuk voor zes slagwerkers. Dit stuk is in eerste instantie gebruikt voor Pinball & Grace, een samenwerking met Club Guy & Roni, en wordt tegenwoordig als integraal muziekstuk uitgevoerd. De cd van dit werk is te bestellen in onze webshop<INTERNE LINK TOEVOEGEN>. 

'Killer musicians'

Slagwerk Den Haag is er trots op dat deze grote componist ons gezelschap omschrijft als "a really nice bunch of killer musicians".

DEEL DEZE PAGINA

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag