Parade dvd

Slagwerk Den Haag i.s.m. Jellie Dekker en Mark Timmer (filmmakers)

Video's

Guo Wenjing - Parade

Mayke Nas / Wouter Snoei - I Delayed People's Flights By Walking Slowly In Narrow Hallways

Anthony Pateras - Morphus/Amorphus

Peter Adriaansz - 7 Dances for Percussion 4-tet

Dvd Parade zeer positief ontvangen

Op 24 mei 2009 presenteerde Slagwerkgroep Den Haag zijn nieuwste geluidsdrager: de prachtig vormgegeven dvd "Parade" met vier recente opdrachtwerken van Guo WenjingMayke Nas & Wouter SnoeiAnthony Pateras en Peter Adriaansz. Het is een heel bijzondere dvd geworden, mede dankzij de samenwerking met regisseurs Jellie Dekker en Mark Timmer. Voor elk van de vier werken is een aparte opname gemaakt op een speciale locatie, waardoor de dvd een grote meerwaarde heeft boven een reguliere concertregistratie en de werken op een heel afwisselende manier tot hun recht komen.

De dvd is ook te verkrijgen in een speciale editie, waarbij de dvd verpakt is in een zakje samen met enkele speelse mini-instrumentjes.

Dagblad Trouw recenseerde: "Filmmakers Jellie Dekker en Mark Timmer maakten een prachtige symbiose tussen klank en beeld. Het is indrukwekkend om het schoolbordenballet van Mayke Nas en Wouter Snoei zo filmisch gestileerd en strak doorgevoerd terug te zien. En dat geldt ook voor de slagwerkhandelingen in Parade van Guo Wenjing. En o, wat speelt SDH weer mooi". (Trouw, 27/02/10).

De Volkskrant signaleerde de dvd al eerder met een zeer lovende bespreking: "Regisseuse Jellie Dekker maakte een fascinerende verfilming van de totaalcompositie van Nas en Snoei ... Even bijzonder is haar verfilming van Parade, waari Guo Wenjing uit slechts zes Chinese bekkentjes een ongelooflijke variëteit aan geluiden - en een boeiend stuk - weet te halen. ... Ook hier schittert Dekker. ... een kloppend geheel dat meer is dan de som der delen" (18/06/09).

De Slagwerkkrant schreef in het sept/okt-nummer: "Slagwerk Den Haag heeft met zijn dvdParade een bijzonder mooi document gemaakt ... sterke visuele impressies ... even onverwacht als spannend ... Mensen die dachten dat slagwerk saai is kunnen meteen terugkomen op hun standpunt".

En ook Akkoord was een en al lof in zijn okt/nov-nummer: "Fascinerend slagwerk ... Erg leuk om naar te kijken terwijl de vorm nergens de mooie en subtiele muziek overheerst ... Al met al een fascinerende pracht-dvd".

€24,50

Prijs inclusief verzendkosten

DEEL DEZE PAGINA

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag