Xenakis in Buenos Aires - Luther Adams in Rotterdam - Goebaidoelina in Dresden - Crumb in Amsterdam

Slagwerk Den Haag rondt een buitengewoon succesvol 16/17-seizoen af met een aantal bijzondere (samenwerkings)projecten.

Na uitverkochte concerten eerder dit seizoen in ondermeer Concertgebouw (Kleine Zaal), Dortmund Konzerthaus en Nocevento Festival (Leuven) zijn we in de maanden mei en juni '17 te beluisteren in ondermeer Buenos Aires, Montevideo, omgeving Dresden en in Nederland ondermeer nog in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Op 15 mei heeft SDH de eer de Zuidamerikaanse première van Xenakis’ slagwerk-klassieker Pleïades in Teatro Colon/Buenos Aires te mogen verzorgen. Als onderdeel van vier andere concerten tijdens onze tournee naar Argentinië/Uruguay wordt daarnaast werk gespeeld van ondermeer de in Nederland werkzame componisten Louis Andriessen, Anthony Fiumara, Yannis Kyriakides, Martijn Padding, Luiz Henrique Yudo.

Op 3 juni voeren we samen met studenten van de conservatoria Den Haag, Rotterdam en Tilburg John Luther Adams’ 'Inuksuit' uit in de Trombenburg Tuinen in Rotterdam. En wel in het kader van de bijzondere The Tempest Serie van De Doelen (regie: Jos Groenier).

Op 23 juni mogen we twee podia bespelen. En wel het podium van de Internationale Schostakowitsch Tage, omgeving Dresden, waar we samen met Raschèr Saxophone Quartet in aanwezigheid van de componiste werk van Sofia Goebaidoelina uitvoeren. Op diezelfde dag geven we in Amsterdam samen met Claron McFadden en het Ives Ensemble invulling aan een bijzonder Holland Festival-programm geheel gewijd aan George Crumb.

Voor meer informatie over deze concertactiviteiten zie onze agenda. 

Deel deze pagina

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag